Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı maaş desteği konusunda eleştirdi, bakanlığın işsizlik ödeneğini düşürme gayreti içinde olduğunu açıkladı.
KTTO’dan yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın maaş destek katkısını çalışanlara nasıl aktaracağını hala daha sistemlendirmediğini belirterek bu durumu eleştirildi.
Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:
Kendi alacakları söz konusu olduğu zaman işverenleri sorumlu tutan ve cezai uygulamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, salgın nedeni ile çalışanlara yapacağını açıkladığı katkıyı, çalışanlara nasıl aktaracağını hala daha sistemleştirememiş ve hem kendisine, hem bankalara, hem işverenlere, hem de çalışanlara gereksiz iş yükü aktararak tehlikeli bir hareketliliğe neden olmuştur.
Çalışanları, bölünme ve tartışma yaratmadan desteklemesi gereken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, henüz daha kasasından tek bir kuruş bile çıkarmadığı halde, büyük bir karmaşaya ve ek masraflarla yol açmaktadır. Bakanlar Kurulu’nu, işsizlik ödeneğini 1500 TL’ye indirmek gibi yeni ve çalışanların aleyhine olacak kurallar geliştirmeye zorlamakta olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaşamakta olduğumuz salgın günlerinde aldığı önlemler ve bu önlemleri hayata geçirme yöntemleri yeterli değildir ve karmaşanın büyümesine, endişelerin artmasına neden olacaktır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın maaş desteğini çalışanlara doğrudan ulaştırma gayretinin, iş insanlarına karşı duyulan güvensizlikten kaynaklandığı açıktır. Vergi tahsildarı gibi KDV toplayıp yatıran, çalışanların sosyal güvenlik primlerinin yatırılmasının sorumluluğunu üstlenen iş insanlarımız, bu güvensizliği hak etmemiştir ve salgın günlerinden sonra bu güvensizliğin karşılığını verecek eylemleri geliştirmekten kaçınmayacaklardır.





































































































