Dolar erken toparladı… Piyasalar açısından bir haftalık yoğun ajandanın son gündemi olan Merkez Bankası faiz kararı, beklentilere paralel bir şekilde geldi.
Merkez Bankası faizleri yüzde 19 düzeyinde sabit tutarken sıkı duruş ifadesi toplantı metnine girdi.
Dün akşam saatlerinde Fed faizleri değiştirmediği kararında faiz artışı için 2023’ü işaret etmesi ve varlık alımlarına devam kararıyla 8,60’ın üzerine çıktıktan sonra bugün de 8,65 civarında seyreden dolar/TL, TCMB’nin kararının ardından ilk aşamada düşüşle tepki verdi.
Kararın ardından dolar/TL, 8,60’lı seviyelere; euro/TL ise 10,30’un altına geriledi. Ancak kurlardaki düşüş hareketi kısa süreli oldu. Kur ilerleyen saatlerde yükselişini sürdürdü ve 8,69 seviyelerine kadar çıktı.
Dolar Endeksi , 1,5 ayın zirvesinde
Karar sonrası ABD Doları, küresel piyasalarda değer kazanırken Dolar Endeksi, bugün son 1,5 ayın zirvesi olan 91,817 seviyesini gördü. Dolar Endeksi, haziran ayının ilk haftasında 90 seviyesinin altına kadar çekilmişti. Dolar Endeksi’ndeki yükselişte Fed’in faiz artışına ilişkin 2024 yerine 2023 yılını işaret etmesi ve enflasyon beklentilerini yükseltmesinden kaynaklanıyor.





































































































