Döviz kurları haftanın ikinci gününe sakin bir başlangıç yaptı. Türk Lirası bugün bazı dövizler karşısında hafif değer kazanma bazıları karşısında da yatay eğilimde.
Piyasalarda tüm dünyayı tehdit eden koronavirüs salgınına yönelik gelişmeleri yakından izliyor. Bugün Türkiye içinde veri gündemi zayıf, Türkiye dışında ise ABD’de dayanıklı tüketim malları siparişleri, tüketici güveni ve Richmond Fed İmalat Endeksi’nin takip edilecek.
Bu gelişmeler ışığında hareket eden dolar/TL kuru, güne 5.94-5.95 bandında başladı. Euro/TL ise 6,55 liranın hemen üzerinde sakin bir başlangıç yaptı. Saat 12.00 sıralarında dolar/TL 5.9431’den, Euro/TL ise 6.5475’den ve sterlin/TL de 7.7431’den işlem görüyordu.
KKTC piyasasında ise aynı dakikalarda dolar 5.98, Euro 5.58 ve sterlin de 7.77 TL’den satılıyordu. Öte yandan, Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle ülkede can kaybının 106’ya çıkması ve ABD’de daha fazla kişide koronavirüs vakasına rastlanması dünyanın en büyük iki petrol tüketicisi ülkesinde zayıf talep riski yaratırken, petrol fiyatlarının son 4 ayın en düşük seviyesinde seyretmesine yol açıyor.




































































































