Ortadoğu’da artan jeopolitik tansiyon ve Türkiye’de cuma günü açıklanan enflasyon verisi sonrası dolar karşısında 5.97’ye kadar gerileyen Türk Lirası, bugün de inişli çıkışlı bir gün geçiriyor.
Türkiye piyasasında yeni haftaya da 5.97 seviyelerinde başlayan TL, bu sabah ise düşüşe geçerek 5.95’ten işlem gördü. Ancak, daha sonra yeniden 5.98’e çıktı. Dün 6.65 – 6.69 bandında seyreden Euro da bugün aynı banda. Sterlin ise 7.85-7.87 bandında.
KKTC piyasasında ise dolar sabah saatlerinde 6 TL’yi aşarken, daha sonra 5.99 TL’ye geriledi. Ancak, piyasadaki birçok banka ve döviz bürosu doları 6 TL’nin üzerinde satıyor.
KKTC’de kullanımı giderek aratan Euro ise 6.70 sınırının üzerine çıktı. Saat 13.00 sıralarında Euro 6.68-6.72 bandında hareket ederken, sterlin 7.88-7.90 seviyelerindeydi.
Commerzbank Ekonomisti Tatha Ghose, kur beklentilerine dair “Bir sonraki gelişen piyasalarda riskten kaçış modunda TCMB’nin ‘asimetrik tepki fonksiyonu’ nedeniyle doların sert yükseleceği görüşündeyiz, TC Merkez Bankası faiz artırmıyor, aksine indiriyor. Bu da orta vadede TL‘nin değer kaybetmesi için gerekçe oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Işık FX yurt içi tarafta açıklanan enflasyon rakamlarının piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşmesinin yanı sıra Libya ve Suriye konularına yönelik gelişmelerin TL varlıkları üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ettiğini belirterek “Teknik olarak 5.90-5.95 bandının hemen üzerinde sınırlı hareketlilikte işlem gören kur tarafında özellikle jeopolitik risk unsurların yönelik gelişmelerin seyri fiyatlamalarda önemli olacaktır… Geri çekilmelerde 5.90 ana destek seviyesi takip edilecek” değerlendirmesini yaptı.





































































































