Türk Hava Yolları koronavirüs salgını nedeniyle uçuşlara verdiği arayı uzattı. THY’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, küresel salgın nedeniyle alınan kararlar doğrultusunda iç hat uçuşlarının 4 Haziran, dış hat uçuşlarının da 10 Haziran’a kadar durdurulduğu ifade edildi.
THY, koronavirüs salgını nedeniyle yolcu uçuşlarını 28 Mayıs’a kadar durdurmuştu.
İLKER AYCI: KABİN BAGAJI OLMAYACAK
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtladı. COVID-19 salgını nedeniyle THY’nin yeni bir ücret politikasına geçebileceğini belirten Aycı, “2020-2021’de amacımız kâr etmek değil, gücümüzü korumak olacaktır. 5 yıla varabilecek bu süreçte, fedakarlıklarla iş akdi feshetmek yerine yolumuza devam etmek için beraber çalışacağız” ifadesini kullandı.
“THY’den işten çıkarmalar olacak mı?” sorusuna da yanıt veren Aycı, “THY’nin en önemli konusu gücümüz yettiğince istihdamı korumaktır. Gücümüz yettiğince dayanacağız” dedi.
Biletler ve kabin bagajı için de konuşan Aycı şunları söyledi:
“Bilet alan tüm yolculularıma şunu söylemek isterim merak etmesinler aldıkları biletler geçerlidir. Ücretsiz bir şekilde 2021 yılının 31 Aralık tarihine kadar ücretsiz değişiklik hakları var.
Yolcularımızın beraberinde getirdikleri kabin bagajları ise artık kabin içerisinde taşınmayacak. Uçak altına kabul edilecek. 8 kilogramlık kabin bagaj hakkı uçak altı bagaj hakkına eklenecek. El çantası ise kabinde taşınabilecek.”





































































































