Türk Lirası dün dövizler karşısında oldukça geniş bir bantta dalgalanırken, bugün de değer kaybetmeye devam ediyor.
Türkiye piyasasında TSİ saat 12.00 sıralarında dolar/TL dünkü kapanışa kıyasla %0.40 artışla 8.4582, Euro/TL %0.73 artışla 9.9473 ve sterlin/TL de %0.60 artışla 11.0071 seviyesinde işlem görüyordu.
KKTC piyasasında ise KSİ saat 11.00’de dolar 8ç52 TL’den, Euro 9.99 TL’den ve sterlinde 11.09 TL’den satılıyordu.
SEÇİM BİLMECEYE DÖNÜŞÜYOR
ABD Başkanlık seçimlerinde ibre Joe Biden’a dönerken; piyasalar kim kazanırsa kazansın sürecin sorunsuz bir şekilde ve bir an önce tamamlanmasına odaklanmış durumda. Seçim gündemiyle birlikte Fed’in bu akşam açıklayacağı faiz kararı da piyasaların radarında.
İbrenin Biden’a dönmesiyle dün Wall Street’te yaşanan güçlü yükselişlerin ardından bu sabah Asya ve ABD vadeli endekslerinde de yukarı hareketler görülüyor. S&P ve Dow Jones vadeliler %0.7 civarında Nasdaq vadeli ise %1.5’e kadar artıda. Küresel piyasalarda, ABD seçimleri izlenirken herhangi bir hamle beklenmese de bugün Fed faiz kararını açıklayacak. Fed’in faiz kararı saat 22.00’da gelecek ve ardından Fed başkanı Powell basın toplantısı düzenleyecek. Fed öncesinde İngiltere Merkez Bankası (BoE), bu sabah faizlerde değişikliğe gitmediğini duyurdu. BoE, varlık alım programında ise 150 milyar sterlinlik bir artışa gitti ve 895 milyar sterline yükseltti.
ASYA’DA ARTILAR %1’İN ÜZERİNDE
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %1,3 yükselerek 2018 yılı Şubat ayından bugüne kadar gördüğü en yüksek seviyeye yükseldi. Japonya’nın Nikkei endeksi %1,1 artışla son dokuz ayın zirvesine tırmanırken Güney Kore borsaları %1,5 artıda. Çin’in lokomotif hisse endeksi Biden’ın seçilmesinin Beyaz Saray ile yaşanan ticaret gerilimini düşürebileceği düşüncesinden güç bularak %0,8 yükseldi.
Türkiye içinde ise bugün ABD seçimleri ve küresel piyasaların yanı sıra haftalık para banka verileri izlenecek. Veri takviminin sakin olduğu günde, Anadolu Efes, Enka İnşaat, MLP Sağlık, Ülker ve Petkim’in üçüncü çeyrek bilançolarını açıklaması bekleniyor.
PİYASALAR KAZANANI DEĞİL SÜRECİ FİYATLIYOR
Analistler, ABD seçim yarışının Kongre’deki tıkanmanın süreceğine ve kim başkan seçilirse seçilsin büyük politika değişiklikleri yapılmasının, regülasyonların sıkılaştırılmasının önüne geçeceğine yönelik iyimserliğinin borsalara alım getirdiğini ifade ediyorlar.
Öte yandan altın fiyatları, ABD seçimi haberleri ile yatay seyrediyor. Altının ons fiyatı 1.907 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Uzmanlar, ABD’de seçim sonuçlarının netleşmediği ortamda yatay seyrin devam etmesini bekliyor.





































































































