Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, 6 hastanın yoğun bakımda olduğunu, 2 kişinin de entübe edildiğini açıkladı.
Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, tedavi gören 81 hastanın 33’ünün çift doz, 11’inin tek doz ve 37 kişinin ise aşısız olduğunu da açıkladı.
Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, SES Kıbrıs WEB TV’de yayınlanan ve Aytuğ Türkkan’ın hazırlayıp sunduğu “Kıbrıs’ın Nabzı” adlı programa telefon bağlantısı ile katıldı.
Hastanede 81 hastanın tedavi gördüğünü belirten Dr. Uçaner, bugün taburcuların olmasını beklediklerini vurguladı.
“PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR HASTANE DOLABİLİR”
Hastaneye hasta akışının çok fazla olduğuna dikkat çeken Uçaner, tek bir doktorun günde 130 hastaya bakmak zorunda olduğunu dile getirdi.
Artık vaka sayılarının düşmesini arzu ettiklerini dile getiren Uçaner, semptom gösterme sıklığının da arttığına dikkat çekerek, taburcu sayıları artmadığı takdirde Pazartesi gününe kadar hastane kapasitesinin dolacağını dile getirdi.
“AŞILANMAYI, KIŞ AYLARINA GİRMEDEN İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE GETİRMELİYİZ”
Tedavi gören 81 hastanın 33’ünün çift doz, 11’inin tek doz ve 37 kişinin ise aşısız olduğunu da açıklayan Dr. Erol Uçaner, aşının önemine dikkat çekti.
Acil Durum Hastanesi Başhekimi Dr. Uçaner, “Aşıya teşvik etmek gerekiyor. Aşılanmayı kış aylarına girmeden istediğimiz seviyeye getirmeliyiz…” şeklinde konuştu.





































































































